Foto: Profimedia
Svet je u kandžama inflacije i stalno rastu cene namirnica i robe. Zbog toga je važnije nego ikad da pratite kako trošite svoj novac.

Jedna Novosađanka je dala konstruktivne i konkretne primere kako da vam ostane više novca ako ne živite u prestonici a dolazite da je posetite.

Simpatičan post u Fejsbuk grupi “Novosađanke” izazvao je pregršt komentara, a neki su se nadovezali i svojim savetima. Dodatno, odnedavno ide brzi voz između Beograda i Novog Sada, što znači da je i frekfencija posetilaca dva grada veća, piše Telegraf.

Nije zgoreg zato da poslušate njene savete. Poenta je u pametinijem korišćenju prevoza.

Kako kaže, ako imate nameru da iz Srpske Atine posetite Beograd ovih dana, možda je bolje da izađete u Novom Beogradu, jer, kako se objašnjava u postu, “iz stanice Beograd-Centar nemate baš neku vezu sa svetom. Sa Novog Beograda vozi nekoliko linija GSP-a do svih bitnijih delova grada”, dodaje se:

– tramvaj 7 do Beograđanke i Tašmajdana

– tramvaj 9 do Slavije i Hrama svetog Save,

– tramvaj 11 do Kalemegdana i ZOO vrta,

– autobus 95 do Doma omladine (i Trga).

– Što se tiče plaćanja prevoza, karta u vozilu košta 150 dinara, što je preskupo. Moj vam je savet da na kiosku kupite BusPlus karticu i uplatite koju vožnju koja košta 89 dinara i neograničeno ostaje na kartici. Za tih 89 dinara možete se voziti 90 minuta neograničenim brojem linija. Bitno je samo da se validirate pri ulasku u svako vozilo, a i kontrole ima mnogo. Čak i ako ste se validirali u 89. minutu, ne morate da brinete – dok ste u tom vozilu vožnja je regularna – piše Novosađnka koja kaže da su detalji korisni jer mnogi sa kojima je razgovarala nije poznavala ove informacije.

kurir.rs/Telegraf Biznis

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments