Foto: D. Milovanović
Kako nas od četvrtka ponovo očekuju kiša i obilne padavine, prema rečima meteorologa očekuje se i kiša iz Sahare koja će ponovo zaprljati automobile. 

Naime, prema rečima meteorologa Ivana Ristića ova pojava očekuje se od četvrtka, već sa prvim padavinama.

– Postoji razlika u odnosu na padavine od pre manje od dve nedelje. Prošli put je saharski oblak ceo prešao veliku razdeljinu, a sada će sa jugozapadnim strujanjem doći taj pesak iz Sahare i on će da pada zajedno sa kišom. Ipak, u pitanju će biti mnogo manje količine nego što je to bilo prošlog puta – rekao je on.

Dakle, kako je naveo, narednih dana bićemo u jakom jugozapadnom strujanju koje po visini donosi vazduh iz severne Afrike tako da prve kiše koje padnu mogu biti malo prljavije ali ne u obimu u kom su bile u martu.

– Te prve kiše biće prljave, ali ne u obimu kao prošlog puta. Imaće u sebi čestice tog peska, koji će samo doputovati sa strujanjem vazduha, ali nećemo imati ceo oblak iznad nas. Ipak, kako kišni dani budu odmicali, kiša će biti čistija – rekao je Ristić.

Podsetimo, izuzetno prljava kiša koja nam je došla sa oblakom iz Sahare u Srbiji je pala 16. marta. Svi automobili bili su prekriveni prljavštinom takvom da su vozila morali da peru, pa su vlasnici auto- perionica trljali zadovoljno ruke.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran
28/03/2022 14:25

Neki magnetni pesak

Irena
28/03/2022 14:59

Tako je, nemojte prati kola slušajte “novinare” …gledajte da ih ostruzete metlicom i sličnim predmetima kako bi ovi što poliraju i lakiraju imali posla! Uostalom ,šta fali i da se isprljate prilikom ulaska u auto ili da ne vidite ništa kroz stakla.Pa bože moj ,saobraćajke su svakodnevnica

Mica
28/03/2022 15:17

To turisticki dolazi ili?