Pobedom Srpske napredne stranke na izborima održanim u nedelju, menjaju se budući odnosi na svim nivoima vlasti.

Čak 58 procenata osvojenih glasova u Novom Sadu, zasigurno donose neke novine u novom sastavu vladajuće strukture na lokalu. I dok su koalicioni partneri na sigurnom, povlači se pitanje uloge Socijalisticke partije Srbije?

SPS je godinama uz Naprednjake u mnogim opštinama ali i u republici. Međutim, veliki procenat osvojenih glasova SNS-a rizikuje buduće odnose sa Socijalistima, ako ne u Vladi Srbije, onda možda baš u Novom Sadu.

Koliko su saborci Ivice Dačića oslabili i pored solidnog rezultata, govori činjenica da je neposredno pred izbore javnost saznala za nezadovoljstvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika SPS-a Dačića, lošim rezultatima ove partije u Vojvodini. Zbog toga bi, kako su mediji tada naveli, posle dugogodišnjeg boravka na toj funkciji, poziciju direktora Srbijagasa morao da napusti Dušan Bajatović.

Dok pojedini analitičari nagađaju da je Bajatovićeva fotelja žrtva budućeg učešća SPS-a u Vladi, pitanje bez trenutnog odgovora ostaje uloga ove partije u Novom Sadu.

Da li novosadski Naprednjaci imaju potrebu da dalje nastave saradnju sa Socijalistima?

Ukoliko budu činili novu lokalnu vlast, koja uloga pripada SPS-u?

Da li će zadržati preduzeća koja im trenutno pripadaju? Ili će biti primorani da prihvate neka nova, ukoliko ta ponuda uopšte bude bila deo dogovora?

Odgovore na ova pitanja dobićemo uskoro, kada javnosti budu dostupne prve informacije o sastavu nove Skupštine Grada i nove postave ljudi koji će naredne četiri godine voditi Novi Sad.

Autor: nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Јован
23/06/2020 13:24

“… предузећа која им припадају” ? По ком основу државна предузећа припадају политичким странкама? Био сам убеђен да она припадају народу, ал изгледа да сам све време био у заблуди.

Pikachu
23/06/2020 14:27

Koja sprdnja. Sad kao fazon hoce da naprave da je Dacic opozicija. Ma vazi :))))

Joži
23/06/2020 17:46

Pa vreme je da odu…

Mile
25/06/2020 22:14

Sps je gotov sns ce ga izgaziti.. Gaze ih 8 godina sad je kraj