Foto: Shutterstock

Broj zaraženih malim boginjama u Srbiji svakodnevno raste, a na epidemiju ove bolesti lekari već godinama upozoravaju zbog najnižeg obuhvata MMR vakcinom u prethodnih 20 godina! Iako je zakonom ova vakcina obavezna, nesavesni roditelji u mnogim slučajevima prolaze nekažnjeno, a i nekoliko Ustavnih odredbi je u direktnom sukobu jedna s drugom po ovom pitanju.

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mima
31/01/2023 10:49

Deca koja nisu primila ni jednu vakcinu su najzdravija deca,čak ni obične prehlade nemaju.A što se kazni tiče,kažu plate po 20.000 din za vakcinu,ali očuvaju detetu zdravlje.

Neko Tamović
01/02/2023 09:50

Ja sam imao astmu od rođenja, neke vakcine sam primio neke ne iz zdravstvenih razloga. Isto tako sam sve te boginje preležao protiv kojih sam vakcinisan kao i svi ljudi koje znam, tako da ne shvatam poentu vakcinacije?! Deca su mi vakcinisana i ona su isto prošla sa boginjama i zaušcima, čak je i supruga sa 30 i kusur godina uz njih ponovo dobila male boginje. Eto nisam protiv vakcinacije, ali ne vidim svrhu kad nemaju efekat. Kao što su nam radili pre godinu i dve sa već znamo čime i odjednom smo postali imuni i ne trebaju ni vakcine… Učitaj još »