Foto: Daily Mail

Usled jedne od najčudnijih odluka kompanije, Google Duo će nas uskoro napustiti.

Google i Facebook su se 2014. godine našli u borbi za akviziciju popularnog servisa za dopisivanje – WhatsApp. Google je izgubio licitaciju vrednu 22 milijarde dolara, te je proveo naredne dve godine praveći kopiju tog servisa pod nazivom Google Allo. Umesto da integriše video pozive u novu aplikaciju, kompanija je korisnicima donela prateći servis pod nazivom Google Duo.

Allo i Duo su prvobitno bili fokusirani na Indiju, što je navelo Duo da izgradi sistem koji je koristio manje podataka za komunikaciju, kako bi radio na nestabilnim vezama. Taj efikasan sistem je ono što je po kvalitetu izdvojilo Duo u odnosu na ostale aplikacije koje nude mogućnost video poziva, a aplikacija je vrlo brzo postala jedna od najpopularnijih u tom segmentu.

Foto: techviral.com

Ipak, tehnološki gigant se teško odvaja od starih navika gašenja svojih aplikacija. Allo je od 2019. godine rahmetli, a iako je Duo preuzet više od 5 milijardi puta preko Google Play prodavnice, došlo je vreme da nas i on napusti – barem u obliku kakvom ga danas poznajemo.

Naime, Google je odlučio da Duo postane Meet. Ukoliko vam ovo ime zvuči poznato, to je zato što kompanija već nudi aplikaciju pod tim imenom. Google Meet je aplikacija za grupne video razgovore, kreirana 2017. godine.

mondo.rs/nsuzivo.rs

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments