Foto: Pixabay
Za decu je verovatno itekako tužna vest, jer proizvođač čokolade Ferero povlači neke serije Kinder jaja iz prodaje. U pitanju je Kinder Surprise u Velikoj Britaniji, jer, kako kaže, postoji mogućnost da u sebi sadrže supstance koje dovode do pojave salmonele, saopštila je Agencija za regulaciju hrane (FSA).

Kako su naveli u upozorenju, “Ovo je u vezi sa potencijalnim izbijanjem salmonele. Neki od ovih slučajeva zabeleženi su kod dece”.

Istrage koje su vodila Agencija za zdravstvenu bezbednost Ujedinjenog Kraljevstva, Škotske, Velsa i Agencija za javno zdravlje Severne Irske otkrile su vezu između prijavljenih slučajeva trovanja salmonelom širom UK i Kinder jaja.

Reč je o proizvodima sa rokom upotrebe između 11. jula i 7. oktobra 2022.

Kao meru predostrožnosti, Ferero je povukao proizvode i ljudima se savetuje da ih ne jedu. FSA je saopštila da su sva jaja proizvedena u istoj fabrici. Smatra se da to neće uticati na druge Ferero proizvode.

Simptomi salmonele uključuju dijareju, grčeve u stomaku, mučninu, povraćanje i groznicu. Dok većina slučajeva nestaje za nekoliko dana, simptomi mogu biti ozbiljni, posebno kod veoma mladih i onih sa oslabljenim imunološkim sistemom.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments