Foto: Indie Wire

Naslednici italijanske modne kuće Guči zapretili su producentima filma “Gučijevi” sudskim procesom zbog načina na koji su prikazali porodicu koja stoji iza poznatog brenda.

Naslednici dugogodišnjeg predsednika kompanije, Alda Gučija, kog u filmu glumi Al Paćino, smatraju da se “producenti filma nisu potrudili da ih konsultuju pre nego što su članove porodice Guči prikazali kao neuke nasilnike, neosetljive na svet oko sebe”, piše Variety.

Naslednike je posebno uvredio prikaz Patricije kao žrtve, uprkos činjenici da je “osuđena jer je podsticala Mauricijevo ubistvo”. Nacionalni mediji dali su joj nadimak “Crna udovica”. U saopštenju stoji i da porodica ne prihvata način na koji je “Patricija prikazana kao žrtva koja je nastojala da preživi u muškoj šovinističkoj korporativnoj kulturi”.

Reditelj filma Ridli Skot prošle nedelje je reagovao na kritike Patrizije koja ga je optužila da je “ukrao identitet porodici kako bi ostvario profit i povećao prihod holivudskom sistemu”.

– Ne bavim se time. Morate znati i zapamtiti da je jedan Gući ubijen, a drugi član te porodice završio je u zatvoru zbog utaje poreza, tako da sa mnom ne možete razgovarati o profitu i povećanju prihoda. Čim to napravite postajete deo javnog domena- rekao je Skot za BBC Radio.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments