Foto: rtifm.rs

Veliko interesovanje za koncerte u okviru novosadskog Dočeka 13. januara još uvek je u jeku, pa je tako za najavljene nastupe rasprodato 90 odsto ukupnog kapaciteta. Baš zbog toga, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” organizuje još jednu akciju koja će trajati 9. i 10. januara, tokom koje će publika moći da kupi dve ulaznice po ceni jedne.

Svi zainteresovani mogu kupiti ulaznice za koncerte sa numerisanim mestima na prodajnom mestu GigsTix mreže u Pariskom magazinu, dok karte za koncerte na kojima mesta nisu numerisana publika može kupiti u okviru celokupne GigsTix prodajne mreže, kao i onlajn na njihovom sajtu.

Foto: Darko Mareš

Na Dočeku 13. januara u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine nastupiće novosadski di-džej, producent i muzički Maverik Space Motion & Tribe, uz Undercatt, još jedno veliko ime svetske elektronske scene. U sličnom ritmu iz regiona stižu hrvatski lajv tehno sastav ABOP, koji će nastupiti u Radničkom domu. Pozorište mladih ugostiće zvezde iz Londona Haelos. U Srpsko narodno pozorište stiže dobitnica Elle Style Awards priznanja Konstrakta i Zemlja gruva. Rok, indi i alternativni zvuk, svako na svoj jedinstven način, donose Shortparis u Fabrici, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara i Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka. Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind Duo, održaće koncert u Novosadskom pozorištu.

Za manje od mesec dana rasprodate su ulaznice za nastupe jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, afričke r’n’b princeze Nneke u Sinagogi, pevačice čiji glas ruši granice i puni velike sale – Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada, kao i za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize u Srpskom narodnom pozorištu, jednog od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajka Feliksa u Reformatorskoj crkvi, najboljeg džez benda iz Srbije Eyot u Kulturnoj stanici Eđšeg, svetski poznatog sastava Divanhana u Gimnaziji „Laza Kostić”, pevačice duhovne i etno muzike, Danice Crnogorčević u Srpskom narodnom pozorištu i legendarne YU grupe u svečanoj sali NIS-a. Podršku programu Yu grupe na Dočeku pružila je kompanija NIS.

Foto: Kosta Đuraković

U okviru Dočeka 13. januara u Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda. Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će poseban umetnički program prirediti lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj. U klubu Trema nastupiće makedonski ska-pank i rege bend Superhiks. Ulaz na ove nastupe je slobodan. Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu docekns.rs.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milorad
09/01/2023 15:35

Toliko je interesovanje da daju dve karte po ceni jedne. Vidi jada i dobročinstva.