Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Za usvajanje Uredbe o energetski ugroženom kupcu, obezbeđena su sredstva u iznosu od 1,5 milijardi dinara.

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Uredbu o energetski ugroženom kupcu kojom je definisala kategorije građana koji ostvaruju prava na umanjenje mesečne obaveze plaćanja električne energije. Za te namene obezbeđena su sredstva u iznosu od 1,5 milijardi dinara.

“Uredbom su prvenstveno obuhvaćeni korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć i dečiji dodatak ili uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica kao i domaćinstva sa minimalnim prihodima”, piše u saopštenju Vlade Srbije.

Lokalne samouprave su u obavezi da podatke o svim energetski ugroženim kupcima koji mogu ostvariti pravo na umanjenje računa dostavljaju energetskom snabdevaču svakog meseca. Podaci će biti objavljivani na internet stranici Ministarstva rudarstva i energetike.

Foto: newslite.com

Vlada Srbije usvojila je i Program zaštite vazduha u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine sa akcionim planom.

“Strateški dokument, kojim su definisane mere i aktivnosti, predstavlja trasiranje narednih koraka u oblasti zaštite životne sredine, a pre svega kvaliteta vazduha, što predstavlja jedan od prioriteta Vlade Srbije”, piše u saopštenju.

Ciljevi programa biće ostvareni kroz smanjenje emisija iz različitih sektora kao što su energetika, stacionarna postrojenja za sagorevanje, saobraćaj, velika industrijska postrojenja i poljoprivreda, ali i uz povezivanje, saradnju i učešće institucija, privrede i građana.

mondo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments