Foto: Ilustracija V.VUKMIROVIĆ / RINGIER

Rekonstrukcija vrelovoda na prelazu Ulice Novosadskog sajma prema Hotelu “Park” počela je danas, a samim tim i novi režim saobraćaja koji će važiti u ovoj ulici do završetka radova, planiranih za 6. jun.

Za to vreme Ulica Novosadskog sajma postaje “slepa” i zabranjen je saobraćaj od Mičurinove ulice do lokalne saobraćajnice prema bazenima “Sajmište”.

Ova promena znači i izmenu trase autobusa na liniji broj pet koja od danas saobraća Hajduk Veljkovom i Futoškom ulicom.

Ova okolnost značajno produžava vožnju “peticom”, što zbog kiše koja jutros pada u Novom Sadu, što zbog činjenice da je veliki deo saobraćaja usmeren na Hajduk Veljkovu ulicu. Činjenica da se u ovoj ulici nalaze Dečja bolnica i ulaz na Polikliniku dovoljno govore o gužvi koja se stvara u njoj, naročito zbog vozila koja stoje u krajnjoj desnoj traci, jer ne mogu da nađu parking.

Ako ovom faktoru dodamo kišu koja za novosadske vozače kao da svaki put pada po prvi put, čekanje da autobus uspešno izbije na Futošku ulicu traje poprilično dugo.

Takođe, nekolicina putnika nije znala za promenu trase, pa su zbunjeno dobacivali vozaču da vide da li se zbunio.

Dakle, u smeru sa Temerinskog puta – Od raskrsnice Jevrejske i Bulevara oslobođenja autobusi saobraćaju pravo kroz Futošku ulicu, (desno) Hajduk Veljkovom do raskrsnice sa Ulicom Novosadskog sajma i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Na izmenjenom delu trase koristi se stajalište Futoška/Bulevar oslobođenja (stajalište linija broj 2 i 6).

Smer sa Avijatičarskog naselja – Od raskrsnice Hajduk Veljkove i Novosadskog sajma autobusi saobraćaju pravo do Futoške ulice, (levo) Futoškom ulicom do raskrsnice Bulevar oslobođenja i Jevrejske ulice i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Na izmenjenom delu trase koristi se stajalište u Hajduk Veljkovoj ulici, ispred Medicinskog fakulteta (stajalište linije broj 11A).

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments