Foto: insider.com
Slučaj glumca Alek Boldvin idalje je nerešen, kako sada mediji prenose, u tužbi stoji da prema scenariju nije bilo potrebno da se puca iz pištolja, da je odgovornost tragedije i glumčeva.

Članica ekipe sa snimanja filma “Rast” Mejmi Mičel navela je da u tužbi da prema scenariju nije bilo neophodno da se puca iz pištolja tokom scene koju je Alek Boldvin uvežbavao, kada je prošlog meseca ubio snimateljku Halinu Hačins.

Njen advokat Glorija Olred potvrdila je tužbu protiv Boldvina i drugih producenata filma, objašnjavajući da je odgovornost za sprečavanje ove tragedije bila i glumčeva, prenosi Rojters.

Supervizor scenarija Mičel u tužbi navodi da je Boldvin trebalo sam da proveri da li pištolj ima bojevu municiju, a ne da se oslanja na tvrdnju pomoćnika režisera da je revolver Kolt 45 bio bezbedan za upotrebu.

– Prema našem mišljenju, Boldvin se igrao ruskog ruleta odlučivši da ne proveri da li je pištolj napunjen pre nego što ga je uzeo u ruke – kazala je Olred.

Foto: nypost.com

U tužbi piše da je scenario predviđao snimanje tri kadra – Boldvinovih očiju, mrlje krvi i Boldvinovog torza “dok spušta ruku i vadi pištolj”, ali da se “nigde ne pominje da iz pištolja treba da puca Boldvin ili bilo ko drugi”.

Mičel tvrdi da je počinjen napad, izazvano emotivno uznemirenje i namerno nanošenje povrede, prema izveštaju zasnovanom na kopiji sudskih dokumenata.

Pre toga je drugi član ekipe filma, koji je prošlog meseca prisustvovao kobnoj pucnjavi tokom snimanja jedne od scena, podneo tužbu protiv glumca Aleka Boldvina i producenta filma za nesavesno ponašanje, a vlasti u Santa Feu i dalje vode istragu i do sada nisu podnele krivičnu prijavu.

Snimateljka Halina Hačins je ubijena 21. oktobra, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je Boldvinov pištolj za koji je se mislilo da je bezbedan ispalio bojevi metak tokom snimanja filma u Novom Meksiku.

novosti.rs/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Gramzi - Bagins
18/11/2021 16:54

Boldvin je kriv 1/1. Osnovna obuka o rukovanju oružjem počinje time da svako oružje tretiraš kao smrtonosno i radiš neke stvari pre nego što ga upotrebiš… 1. Uvek proveravaš da li je napunjeno (čak i kada ti ga doda neko i kaže da nije) – Boldvin nije prvi put uzeo oružje u ruke i zna to. 2. NIKAD ne uperiš oružje u drugu osobu (čak i ako JESTE prazno). 3. Ne uperiš oružje u nešto što NE NAMERAVAŠ da pogodiš. 4. Ni u zid ne pucaš ako ne znaš šta je sa druge strane zida. Pregradni zidovi su tanki i… Učitaj još »