Foto: Tennis.com/Getty Images

Novak Đoković je i dalje prvi na ATP listi! Dočekao je 383. nedelju na vrhu pošto ima 7.240 bodova, 470 više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza koji je na 6.770 poena. Treći na listi je Kasper Rud sa 5.255 bodova, Danil Medvedev je došao na četvrto mesto sa 5.240 poena, a Stefanos Cicipas ima 4.950. Top 10 zatvaraju Andrej Rubljiv i Holger Rune, finalisti Monte Karla, zatim Janik Siner, Feliks Ože-Aljasim i Tejlor Fric.

Srpski teniser čeka da dobije prvog rivala u Banjaluci na Srpska openu nakon meča između Francuza Luke Van Aša i iskusnog Stanislasa Vavrinke u prvom kolu. Ipak, šta god da uradi na tom turniru dočekaće sledeću nedelju na prvom mestu.

Karlos Alkaraz je trenutno drugi i jedini je blizu Novakaa on brani titulu na turniru u Barseloni i ne može da osvoji nove bodove. Zapravo bismo na turniru u Madridu naredne nedelje na kome obojica nastupaju mogli da vidimo direktan obračun za prvo mesto.

Foto: EPA/Abir Sultan

Rafael Nadal je 14. i pošto je otkazao učešće u Monte Karlu i dalje će nastaviti da pada, a najbolji srpski teniser nakon Novaka je Miomir Kecmanović na 35. mestu. Dušan Lajović je 68. Filip Krajinović se nalazi na 73. mestu, a Laslo Đere je 78. Nakon njih sledi tek mladi 19-godišnji Hamad Međedović na 208. poziciji.  Svi oni će nastupiti na Srpska openu pa će tako Lajović i Krajinović imati međusobni duel, Hamad Međedović će igrati sa Barereom iz Francuske, a Laslo Đere sa Romanom Safiulinom iz Rusije.

mondp

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments