Foto: Sportklub

Novak Đoković je u finalu Astane. Pri rezultatu 1:1 (4:6, 7:6), Medvedev je predao meč. U prvom polufinalu Cicipas je savladao Rubljova sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:3). Finale je u nedelju od 12.00.

Novak u finalu nakon predaje Medvedeva

Novak Đoković je u finalu Astane. Pri rezultatu 1:1 (4:6, 7:6), Medvedev je predao meč zbog istegnuća mišića. U prvom polufinalu Cicipas je savladao Rubljova sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:3). Finale je u nedelju od 12.00.

Bespoštedna borba dva rivala. Počelo je žestoko, igrači su koristili svaku priliku da pritisnu servis rivala. Prvi je do brejka stigao Rus, da bi Novak odmah uzvratio. Kako je set odmicao, Medvedev je bivao sve sigurniji, iskoristio je gem u kome našeg tenisera nije služio prvi servis i ponovo je stigao do brejka prednosti.

Đoković je imao još jednu priliku da vrati brejk, ali je Medvedev uspeo da se odbrani, a potom i privede set kraju.

Foto: Profimedia

Nastavljena je velika borba i u drugom setu. Igrači su čuvali svoje servise, a jedinu brejk priliku propustio je Novak u drugom gemu. Potom su oba rivala bila sigurna na svoje servise i set je rešen u taj-brejku.

Novak je bio bolji u ovom periodu. Treći mini-brejk je bio odlučujući i uspeo je da dobije set sa 8:6.

Onda je usledio šok. Medvedev je prišao Đokoviću i predao meč. Kako je Novak kasnije objasnio, Rus je bio prinuđen da odustane od dalje borbe zbog istegnuća mišića.

Novak će u nedelju od 12.00 u finalu igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

rts.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments