Foto: nsuzivo.rs
Na adrese škola i jutros je stigla dojava o eksplozivnim napravama, pa je mnogim đacima otkazana prva smena, a isto se desilo i u školama u Novom Sadu, Inđiji, Nišu…  

“Poštovane kolege, dobili smo dojavu da je u školi podmetnuta bomba. Nastave pre podne neće biti dok milicija ne pregleda objekat. Za poslepodnevnu smenu ćete biti obavešteni. Obavestite decu i roditelje”, navedeno je u jednom od saopštenja koje je prosleđeno roditeljima osnovaca u Novom Sadu.

Kako nezvanično saznajemo, dojave su stigle školama u Novom Sadu i Južnobačkom okrugu.

U zavisnoisti od toga koliko antidiverzioni timovi budu stizali da provere objekte, neki đaci neće imati samo prvi čas, a drugima će izostati cela prepodnevna smena.

Dojava o bombama pristigle su u novosadsku osnovnu školu “Prva Vojvođanska brigada”, OŠ “Vasa Stajić”, OŠ “Dušan Radović” na Klisi i osnovoj školi Jovan Dučić u Petrovaradinu. OŠ “Žarko Zrenjanin” u Novom Sadu je evakuisana, dok je OŠ “Sveti Sava”u Rumenki takođe prilima mejl o dojavi bombe. Dojava je stigla  i u školu “Petar Kočić” u Inđiji, a Novosti javljaju da je ista situacija i u školi “Miroslav Antić” u Nišu.

U PU Sremska Mitrovica kažu za Telegraf.rs da je policija na terenu i da se proveravaju sve dojave. Deca su evakuisana.

Naime, roditeljima u Rumi je od učitelja i nastavnika stigla upozoravajuća poruka da ne šalju decu u sve četiri osnovne škole. Roditeljima je ova poruka stigla pola sata pred prepodnevnu nastavu.

Na školski mejl stigla je jeziva poruka:

“Na teritoriju škole podmetnuto mnogo bombi. Put ljudskog opstanka i samousavršavanja je pogrešan, vodi u ćorsokak, u uništenje svega drugog, svega stvarno živog. Evolve! Shvatite, konačno, svoje pravo značenje i mesto u ovom svetu! Shvatite da ste vi tu suvišni, vi ste genetsko đubre koje ne bi trebalo da bude, đubre stvoreno slučajno kao rezultat evolucione greške, đubre koje treba uništiti”, napisano je u poruci.

Kako saznaju Novosti, policija je na terenu i trenutno proverava sve.

blic.rs/telegraf.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Komša
20/05/2022 10:31

Dojave su stizale i u Osnovnim Muzičkim školama koliko sam saznao

dete
20/05/2022 17:08

To je sigurnost nase dece ,treba da zahvalimo nasem predsedniku sto se bori za buducnost nase dece.