NOVE KORONA MERE U CRNOJ GORI! Pogoršala se zdravstvena situacija, počinju od danas

Foto: Global Times/Bing Truong/Xinhua

U Crnoj Gori će, zbog pogoršanja epidemijske situacije izazvane korona virusom, u narednih 15 dana biti obavezno nošenje zaštitnih maski! Zdravstvene vlasti ponovo su uputile apel građanima da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Zdravstvene vlasti Crne Gore ponovo su uputile apel građanima da se vakcinišu protiv koronavirusa. Oglasio se direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić koji je otkrio gde se uvodi obavezno nošenje maski.

Zbog porasta broja zaraženih i hospitalizovanih, uvedena je mera obaveznog nošenja zaštitnih maski u svim ustanovama javne uprave, prodavnicama prehrambene robe, apotekama i benzinskim stanicama“, prenosi portal “RTCG”.

Galić je naveo da je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim delovima aerodroma, železničkim i autobuskim stanicama i najavio da će, ako te mere ne dovedu do poboljšanja situacije, uslediti mere obaveznog nošenja maski u svim zatvorenim prostorima. On je istakao potrebu da se protiv virusa korona vakcinišu oni koji nisu, navodeći da su od ukupnog broja preminulih, 72 odsto bili nevakcinisani.

mondo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti