FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA
Kovid-propusnice će biti obavezne večeras od 20 časova u svim ugostiteljskim objektima, kockarnicama i kladionicama, odluka je Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa doneta zvanično u četvrtak.

Do sada su kovid propusnice bile obavezne od 22 časa, međutim novo pravilo za  ugostitelje je da će moći da rade bez ograničenja, a kovid propusnice će važiti od 20 sati do momenta zatvaranja lokala.

– Videli smo da su kovid propusnice imale značajnog efekta na učestalost vakcinacije. U skladu sa tim, rešili smo da će od 20 časova, svi ugostiteljski objekti moći da radi 24 sata – kazala je ranije ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Ona je istakla da je veliki broj inspekcijskih ekipa na terenu i da će moći da kontrolišu sve te objekte.

Da podsetimo, kovid propusnica podrazumeva potvrdu o primljenoj drugoj ili trećoj dozi vakcine ne stariju od sedam meseci. Takođe, priznaje se i negativan PCR test ne stariji od 72 časa, negativan antigenski test koji je validan 48 sati ili potvrda o preležanoj koroni koja nije starija više od sedam meseci. Propusnica se prihvata i ukoliko građanin poseduje pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca, koji je urađen u državnoj laboratoriji.

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Kockar
08/11/2021 13:23

Ovi hoće život da mi uzmu kako misle da ne idem u Kladionicu od 20h kad je i fora da se ide uveče

Stoja
08/11/2021 20:57

A sto u pridavnicama bema kovud propusnica