Foto: Milena Đorđević
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i delegacija Srpskog atletskog saveza obišli su Frušku goru na kojoj se gradi najduža Trim staza.

Staza će biti dugačka 5.5 kilometara, građena je od prirodnih materijala, i ono što je svakako najspecifičnije, jeste činjenica da prilikom izgradnje staze nijedno drvo nije posečeno.

Koliko će ova staza značiti građanima Novog Sada i okoline, kao i svim ljubiteljima prirode, govori podatak da je ista poprilično puna šetača i roditelja sa decom koji su oduševljeni zbog “poklona” koji će uskoro dobiti.

Prvi čovek Novog Sada, Miloš Vučević ponosan je što Fruška gora dobija ovakvu Trim stazu, zahvalio je Srpskom atletskom savezu na inicijativi da se izvede jedan ovakav projekat, koji će Frušku goru učiniti dodatno pristupačnijom i atraktivnijom za sve posetioce.

Foto: Milena Đorđević

– Fantastično je provesti lep i sunčan novembarski dan na Fruškoj gori. Još je lepše videti ljude da već koriste stazu, ovo što smo zajedno osmislili sa Srpskim atletskim savezom i Nacionalnim parkom Fruška gora, grad je tu naravno da pomogne. Mislim da će ovo biti jedno od najatraktivnijih mesta na Fruškoj gori. Već sada ljudi koriste stazu, a kada uradimo sve do kraja, biće fantastično – istakao je Vučevoć.

Gradonačelnik je izrazio zahvalnost Srpskom atletskom savezu na struci, inicijativi, kao i Nacionalnom parku što su dozvolili da se ovo uradi na Fruškoj gori, naglasivši da je staza rađena isključivo od prirodnih materijala.

– Verujem da će, ne samo Novosađani, već i svi građani iz drugih krajeva Srbije, koji dolaze na Frušku goru, dolaziti ovde da provedu lepo vreme. Staza je već sada upotrebljiva u ovom delu, sve je rađeno od prirodnih materijala, sve je sačuvano što je trebalo da se sačuva od postojećeg drveća i zelenila, a upotrebljen je isključivo prirodni materijal. Ja sam prezadovoljan, a naročito kada čujem kako građani ocenjuju, kada vidim da dečija kolica prolaze – poručio je Vučević.

Vučević Frušku goru naziva oazom mira i spokoja, a napominje da će posetioci moći da je  još bolje upoznaju.

– Narod generalno voli da dolazi na Frušku Goru, to je jedna oaza mira i spokoja i jedno prelepo mesto koje vam daje mogućnost da uživate u prelepom prirodnom ambijentu. Ova staza će omogućiti posetiocima da još bolje upoznaju Frušku goru. Imaćete 5,5 kilometara staze za trčanje i šetanje, biće pristupačnija i atraktivnija. Svi će moći da uživaju u predivnom ambijentu. Pogledajte kakva je to priroda, a tako blizu gradova. Ovo su naša pluća definitivno – poručio je Miloš Vučević.

Predsednik Srpskog atletskog saveza, Veselin Jevrosimović, istakao je da je ponosan što Fruška gora dobija ovakvu stazu, koja će se koristiti za rekreaciju, kao i za održavanje kros takmičenja i za planinsko trčanje.

– Ovo će biti pravo zadovoljstvo ne samo za građane Novog Sada i okoline, već i za celu Srbiju. Staza će privući ne samo rekreativce i trkače, već i sve trkače iz celog regiona i Evrope – rekao je Jevrosimović.

nsuzivo.rs/ tefegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments