Foto: Novosadski sajam

Danas je svečano otvoren Sajam preduzetništva i starih zanata, u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma

Sajam je otovrio pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

– Današnje okupljanje upravo ima za cilj da poruči da zajedno možemo sve, da kad smo zajedno, bez obzira kolika je kriza i koliki izazov možemo da mu odolimo. Svi mi koji smo danas ovde imamo jasan cilj da pomognemo ljudima da izađu na tržište rekao je Ivanišević i dodao da je važno da kažemo da je na ovom Sajmu potpuno besplatan nastup, a naša ideja je da osvetlimo i zanatstvo i preduzetništvo i da im pomognemo na razne načine.

Finansiranje od 400 miliona dinara je opredeljeno kao direktna pomoć privredi i turizmu za kupovinu materijala i subvencionisanje repromaterijala u ovoj godini i to jeste direktna pomoć.

– Ekskuzivno najavljujem da ćemo u sredu raspisati nove konkurse u oblasti zapošljavanja, u ukupnoj vrednosti preko 40 miliona dinara i uvodimo jednu novinu i kod zapošljavanja, a to je da može da se konkuriše i sa zaposlenima na određeno vreme, ukoliko poslodavac želi da ih prevede na neodređeno vreme. Tu direktno vodimo računa o efektima. Hoćemo da sačuvamo što veći broj radnih mesta i na osnovu onoga što smo kao Sekretarijat uradili u proteklih godinu dana, direktno smo sačuvali 4.500 radnih mesta i otvorili novih 500 radnih mesta, što mislimo da i jeste naš zadatak, istakao je Ivanišević.

Foto: Novosadski sajam

Sajam preduzetništva i starih zanata je namenjen ne samo privrednicima iz Novog Sada i Vojvodine, već svima koji žele da ojačaju i razviju svoj biznis, na taj način i privredu cele zemlje. Podrška ovakvim priredbama uvek je i Pokrajinska Vlada.

Sajam je kreiran od stane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma koji su veoma svesni važnosti promocije i jačanja preduzetništva.

Kao što je i obećano prošle godine na prvom virtuelnom Sajmu preduzetništva Vojvodine, ova priredba se realizuje u realnom formatu. Tokom dva dana, Sajam će biti idealno mesto za dobijanje odgovora na često postavljana pitanja: Kako pronaći odgovarajuću finansijsku podršku? Kako razviti posao i ojačati ga? Kako stići do kupaca proizvoda i kako prodati uslugu?

– Verujem da će paneli na aktuelne teme kao što su: e – fiskalizacija, Zakon o zanatstvu, brendiranje i zaštita intelektualne svojine, privuću stručnu publiku koja će dobiti potrebne odgovore, rekao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

Foto: Novosadski sajam

Pored izložbenog dela na Sajmu preduzetništva i starih zanata, u ponedeljak, 21. u utorak, 22. marta u Kongresnom centru “Master”, organizovani su brojni paneli i radionice. Ulaz se ne naplaćuje.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments