Foto: Ilustracija
JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad raspisali su javnu nabavku za izradu projektno-tehničke dokumentacije za gradnju groblja kućnih ljubimaca u Novom Sadu.

Na prostoru veličine jednog hektara planiran je Upravni objekat i objekat spalionice sa pomoćnim prostorom a nalaziće se uz zapadnu granicu parcela do Azila za životinje.

Planiran je pešački i kolski pristup spalionici i eventualno pristup u dubinu parcele za ostale sadržaje, pre svega azila i buduće sadržaje u okviru centra za male životinje.

U planu je isključivo kremiranje životinja bez mogućnosti direktnog sahranjivanja. Pepeo će moći da se prospe na zajednički uređen prostor za posipanje pepela, a biće data i mogućnost zakupa grobnog mesta za izradu spomenika, piše eKapija.

Groblje će imati rozarijuma gde će se urna pohranjivati u polje sa sadnicom ruže ili drugih cvetnica, kao i kolumbarijum gde će se urne pohranjivati u otvore u zidu, preko kojih će se stavljati pločica. Predviđa se i mogućnost ustupanja pepela strankama.

Takođe je potrebno predvideti uređene zelene površine i staze, kao i parking za zaposlene sa najmanje osam parking mesta i parking za posetioce sa oko 10 parking mesta. Sve zelene površine treba urediti, navodnjavati, drenirati i osvetliti.

U planu je i ograđivanje i video nadzor prostora i objekata.

Tender ističe 13. decembra.

nsuzivo.rs/Ekapija

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jasmina
06/12/2021 11:48

Strašno… Toliko bolesne dece ima i potrebne su im pare za lečenje, a mi pravimo groblje za kućne ljubimce!!!

TARA
06/12/2021 23:57
Reply to  Jasmina

Neko nema decu već ljubimca

Sanja
08/12/2021 11:49
Reply to  Jasmina

Jao dosta više s tim besmislenim uspoređivanjem… Ti ne praviš apsolutno ništa, samo ispoljavaš negativnu energiju… Pozabavi se tim problemom. Saberi se i shvati da su ljudi različiti i slobodni da svoje vreme, novac i ljubav posvete čemu žele. I usput, dok čitaš, pošalji jedan SMS verujem da znaš na koji broj. I tako svaki put kada ti padne na pamet da nešto negativno negde anonimno napišeš, ti lepo SMS i onda možemo da pričamo da si TI nešto napravila.