foto: Pixabay
Gradska uprava za imovinu i imovinsko – pravne poslove i Grad Novi Sad su u septembru ove godine raspisali tender za izgradnju zgade dečijeg vrtića na mestu stare policijske stanice, na Grbavici.

Budući da su izvođači nedavno izabrani, pretpostavlja se da bi izgradnja vrtića na uglu ulica Kola srpskih sestara i Miše Dimitrijevića mogla da počne do kraja novembra, prenose Gradskeinfo.

Posao je na tenderu dodeljen lokalnoj firmi “A.R.J Technology“ koja će od kada krene sa radovima imati tačno godinu dana za završetak istih.

Novi vrtić je predviđen za oko 140 mališana u uzrastu od 3 do 7 godina. Na površini od 2130 kvadrata, gde se trenutno nalaze tri objekta, biće izgrađena zgrada sa jednim spratom koja će se prostirati na 1324 kvadratnih metara.

Planirano je da se u prizemlju objekta, pored veznih hodnika i soba za decu, nalaze kancelarije, prostorija za odmor zaposlenih, sanitarni čvorovi, prostorija za preventivno zdravstveni rad i izolaciju bolesne dece, perionica, ostava, kuhinja, kotlarnica itd… Dok će na spratu objekta biti sobe sa sanitarnim čvorovima, pomoćna kuhinja sa ostavom, porstorija za održavanje higijene, ali i velika fiskulturna sala.

Vrednost ove investicije je 298,6 miliona dinara sa PDV-om.

Podsećamo, deca u Novom Sadu besplatno pohađaju vrtiće, a Grad Novi Sad, takođe, subvencioniše i deo troškova za decu koja idu u privatne vrtiće.

Gradskeinfo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Darko
28/10/2022 20:41

Jedan? lepo za početak , ali potrebno je bar 3-5 da se zadovolje minimalne potrebe…

E tugoooo
31/10/2022 17:08
Reply to  Darko

A da platite nesto?