Foto: EPK J. Ivanovic

Turističke organizacije Novog Sada i Sremskih Karlovaca predstavile su objedinjenu turističku ponudu na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Drugog dana sajma, na štandu je održana i konferencija za novinare, na kojoj su predstavljene nove kampanje, projekti i buduće aktivnosti ove dve turističke organizacije koje su nedavno potpisale i protokol o saradnji, a uveliko rade na pripremi brojnih promotivnih aktivnosti tokom ove godine.

Turističke organizacije Novog Sada i Sremskih Karlovaca na jednom štandu

Tokom konferencije za medije održane na štandu TONS-a, ove dve turističke organizacije predstavile su svaka svoje novine u turističkoj ponudi, dok je nakon konferencije održana degustacija vina sa područja Novog Sada i Sremskih Karlovaca.

Direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada, Branislav Knežević, osvrnuo se na ovogodišnje novine u radu TONS-a.

Posebno je istakao raznovrstan program i dešavanja u godini Evropske prestonice kulture, te je naveo da će se tokom ove godine Novi Sad predstaviti publici sa više od 1500 kulturnih događaja i sa oko 4000 umetnika u osam programskih lukova. Iza nas su programski lukovi “Doček” i “Seobe”, a ispred nas je početak programskog luka “Budućnost Evrope”, koji se bavi temama poput obrazovanja i mladih.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Brojne nove publikacije koje su spremljene za godinu kulture u Novom Sadu prevedene su na više jezika. Među pomenutim vodičima je “Kulturno-turistički vodič”, urađen u tvrdom povezu, kao i projekat i publikacija “52 vikenda u Novom Sadu”, koja u ovom trenutku pruža turistima 64 predloga kako da provedu vikend u našem gradu.

-U toku je i priprema publikacije o novosadskoj vinskoj ruti, kao nastavak projekta koji smo realizovali prošle godine. Ovaj projekat je obuhvatio 6 vinski pravaca sa oko 60 vinarija sa turističkim atrakcijama na ovim vinskim rutama – dodao je Branislav Knežević.

Direktorka Turističke organizacije opštine Sremski Karlovci (TOOSK), Jasmina Beljan Iskrin, na početku je stavila akcenat na novine u turističkoj ponudi Sremskih Karlovaca.

– Turistička organizacija u saradnji sa partnerima od ove sezone uvela je objedinjenu ulaznicu. Objedinjena ulazica podrazumeva vođenu turu uz ulaske u Karlovačku gimnaziju, Sabornu crkvu, Patrijaršijski dvor i Karlovačku Bogosloviju. Cene ulaznica za organizovane grupe su 350 dinara za decu i 500 za odrasle posetioce – kazala je Beljan Iskrin.

Foto: V. Veličković

TO Sremski Karlovci uvela je novi festival u kalendar događaja “Karlovački letnji festival”, tako da nas u toku jula i avgusta očekuje niz umetničkih događaja na različitim lokacijama u Sremskim Karlovcima – muzičkih, likovnih, grafičkih, pesničkih i drugih stvaralačkih sadržaja.

Planiraju se zajednički programi i tematizovane rute na celoj destinaciji Novi Sad, Sremski Karlovci i Fruška gora. Takođe, naglašeno je da će promotivne aktivnosti i kampanje u narednom periodu TO Sremski Karlovci raditi, kako pojedinačno, tako i objedinjeno sa Turističkom organizacijom Novog Sada u cilju unapređenja vidljivosti turističke ponude.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments