Novi Sad je jedan od najjeftinijih gradova za vožnju taksijem, ali evo ko je sve IPAK PODIGAO CENE! Pazite u koje vozilo ulazite

Foto: Stefan Koprivica/nsuzivo.rs

U Novom Sadu taksi prevoz poskupeo je poslednji put 1. decembra 2021. godine,  za oko 10 posto, kako je odobrilo Gradsko veće. Međutim, našoj redakciji se javila čitateljka portala i ispričala da je na taksi stajalištu kod Glavne železničke stanice taksista tražio 800 dinara do Radničke ulice.

Taksista je rekao da je start podignut na 170 dinara, te da će mu do Radničke ulice biti potrebno 800 dinara kako bi prevezao ženu, jer je cena goriva skočila.

NS Uživo pozvao je Gorana Gogića, iz SOS taksija, kako bi video da li je taksi prevoz zaista drastično poskupeo.

-Taksi usluge nisu poskupele, niti se to za sada planira. Nijedno udruženje nije diglo cenu i u svim udruženjima je onako kako je to Grad pripisao. Cene su podigli samostalni taksisti, koji su preduzetnici, što samostalno voze van bilo kog udruženja i oni sami formiraju cenu- istakao je Gogić za naš portal i dodao da je i taj čin protivzakonit.

Gogić je naveo da je taksi u Novom Sadu jedan od najjeftinijih taksija, a ako bude dolazilo do formiranja drugih cena to će doći gradskom odlukom.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
PoP
26.06.2022 10:57

Lako je Gogiću da govori kada rentira na stotine vozila, a gorivo plaćaju sami taxisti.
Cene u taxiju su formirane kada je litar goriva koštao oko 140 din, a sada je preko 200 din.

Gost
Novi Sad
26.06.2022 11:33

Ako čovek ima legalnu prevozničku firmu može da stavi cene karata koje oće i vi taxisti što ste u udruženju možete samo da im se sagnete. Pa ko voli neka izvoli. A ja ću pre njemu dati 800 i voziti se u novom autu nego SOS taxiju gde svakog sekunda očekujem da propadnem kroz patos a o vožnji njihovih ljudi da ni ne pričam jer u vožnji od 5 km likovi naprave 10 prekršaja minimum.

Gost
Realnost
26.06.2022 14:36

Sve mogu da verujem, ali da je taxi u NS jedan od jeftinih, mislim da je neko pogrešio!!!

Povezane vesti