Foto: nsuzivo.rs

Novi Sad je ove nedelje evropska prestonica mode, koja će okupiti domaće i strane dizajnere u auli Novosadskog sajma. Najbolji će prikazati ovogodišnje trendove, a samo najsmeliji poneće ove kreacije.

Prolećno 19. izdanje jedine licencirane nedelje mode u Srbiji otvorila je predsednica Svetlana Horvat i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević. Otvaranju su prisustvovale zvanice i ljubitelji mode iz zemlje, ali i iz Italije, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Maroka, Dubaija i zemalja iz okruženja.

Revija Sanje Veličković pokupila je ovacije publike; foto: nsuzivo.rs

Najviše pažnje privukle su revije brendova “TMV Fashion”, gde su simpatije pobrali najmlađi manekeni, a u ulozi manekenke obrela se i glumica Iskra Brajović sa svojom kćerkom, kao i brend “Lacher” Aleksandre Lazić, nove nade srpske modne scene. Publiku je opustila i raspevala Jelena Tomašević, koja je bila gost i model na bini tokom “Lacher” revije.

-Kolekcija “Lacher” je želela da inspiriše mlade devojke da budu elegantne i svedene, bez previše detalja. Ovo mi je prvi Fashion week, jer sam počela pre šest meseci i već sam stigla ovde. Jelena Tomašević je moj izbor za večeras, jer je njen glas bogat, kao i moja kolekcija, i velika mi je čast što je ona bila večeras sa nama. Njen glas je ispratio reviju- istakla je dizajnerka Aleksandra Lazić.

Ni novosadski brendovi nisu izostali ovog puta. „Alexander Bratscher”  se predstavio novom kolekcijom svečanih haljina i odela.

Slovenačka dizajnerka srpskog porekla Sanja Veličković unela je sunce u večernje izdanje aule sajma. Dizajnerka je dobro poznata srpskoj publici i trudi se da svojim kolekcijama sačuva tradiciju i kulturu u savremenim komadima.

Ivona Karan

 

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dule
27/04/2022 11:49

Jel su bili Arapi?
Najavili su dolazak…

Last edited 27 dana ranije by Dule