Foto: Grad Novi Sad

Povodom 1. februara, rođendana Novog Sada, gradonačelnik Milan Đurić zajedno je sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović bio domaćin prijema u Gradskoj kući delegacijama pobratimskih i prijateljskih gradova.

Foto: Grad Novi Sad

– Više je značajnih datuma za naš grad, od Dana oslobođenja, do gradske slave, a danas, kada slavimo 275. rođendan, posebno smo ponosni. Hvala svim prijateljima što su došli da uveličaju naše slavlje i dan Srpske Atine. Nastavljamo da jačamo već jako prijateljstvo koje Novi Sad neguje decenijama sa svojim pobratimima. Ono nam daje snagu da budemo uporni u nameri da Novi Sad učinimo još boljim mestom za život i da sanjamo velike snove. Početkom ove godine, ispratili smo titulu Evropske prestonice kulture, predavši štafetu dalje. Ta prestižna titula nam je došla u ruke i zahvaljujući podršci naših prijatelja. Zato hvala im na tome, što su bili tu još od procesa kandidature, do osvajanja titule i tokom realizacije programa. Sada smo mi tu za njih, da podelimo naše iskustvo i damo savete, a ništa nam neće biti draže, nego da neka od narednih kulturnih prestonica, bude upravo iz reda naših prijatelja – rekao je gradonačelnik Đurić obraćajući se prisutnima.

Ove godine, Grad su povodom proslave rođendana posetile brojne delegacije, između ostalih, predstavnici Budve, Pečuja, Gomelja, Kumanova, Istočnog Sarajeva, Banja Luke, Sankt Peterburga, Tivta, Herceg Novog i Bijeljine.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Herc78
01/02/2023 13:57

Jalova je sloboda koja se kupuje u odnosu na slobodu koja se osvaja. Za mene je ne prihvatljivo da 01. februar bude Dan Novog Sada.