Foto: Fejsbuk stranica Novosadski volonterski servis/Vladimir Veličković

Vredno su pomagali tokom pandemije prošle godine, pomažući u osposobljavanju privremene kovid bolnice i pomažući penzionerima, i sasvim zasluženo dobili Oktobarsku nagradu. Opet su pokazali nesebičnost, jednu od vrlina volontera, i novac od nagrade iskoristili da se na Štrandu napravi Volonterska oaza.

Foto: Fejsbuk stranica Novosadskog volonterskog servisa/Vladimir Veličković

Vojislav Prkosovački, rukovodilac Novosadskog volonterskog servisa, istakao je da su se svi volonteri složili da novac od dobijene nagrade mora biti uložen u nešto održivo, zeleno, što bi svima moglo da koristi. Zato su se odlučili da posade 20 stabala sofore, graba i japanske trešnje ,i postave dve klupe na Štrandu, u saradnji sa Gradom i Gradskim zelenilom.

-Okupili smo 20 volontera i zajedno sa stručnjacima iz zelenila posadili Volontersku oazu, koju su osmislili ljudi iz zelenila. Nalazi se na okretnici kod Štranda, gde je prilično velika frekvencija ljudi- rekao je za NS Uživo Prkosovački.

Foto: Fejsbuk stranica Novosadski volonterski servis/Vladimir Veličković

Sagovornik je istakao da je ovo jedistvena volonterska oaza, ne samo u Novom Sadu, već i u celoj zemlji.

-Uvek smo za ovakve akcije i da činimo lepa dela. Potrebno nam je što više zelenila. Svako ko želi da pomogne i učestvuje u poboljšanju socijalnog društva, svi su dobrodošli i mogu se prijaviti u naš servis, gde može da bira akcije u kojima želi da učestvuje- naglasio je Teodor Srdanović, volonter i apsolvent Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Ivona Karan

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments