Foto: blic.rs

Još uvek nije poznato da li će ta odredba biti menjana do početka Mundijala 21. novembra.

Predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru će biti istorijsko! Igraće se u novembru i decembru, neće biti alkohola na stadionima, a FIFA je uvela i novo pravilo za ofsajd posle kojeg fudbal nikad neće biti isti.

Ali to nije sve – sada bi za Mundijal u Kataru moglo da bude “uvedeno” još jedno novo pravilo, a koje se tiče igrača koji nisu vakcinisani protiv korona virusa. I ne, za to pravilo FIFA nije kriva!

Biće ovo prvo Svetsko prvenstvo koje se igra od početka pandemije, pa će stoga i neka nova pravila i smernice morati da postoje ne bi li reprezentacije za to mogle da se pripreme.

Zbog dugih sezona, ali i pandemije, FIFA je dozvolila da reprezentacije na Svetsko prvenstvo vode po 26 umesto 23 fudbalera, a sada je poznato i šta će biti sa nevakcinisanim igračima.

Kako javljaju britanski mediji, svi igrači koji nisu vakcinisani, po ulasku u Katar će morati da idu u petodnevnu samoizolaciju!

Organizatori turnira su u utorak potvrdili da su trenutni uslovi ulaska u Katar takvi da svi strani državljani koji nisu vakcinisani moraju da idu u izolaciju od pet dana, pa će i zbog toga određeni fudbaleri verovatno morati u karantin.

Britanski “Telegraf” navodi koji su to igrači u Premijer ligi koji trenutno nisu vakcinisani, a sumnja se da su među njima Ngolo Kante, Ruben Loftus Čik, Kristijan Benteke, Ebereči Eze…

Srbija će u Kataru igrati protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske, a dva susreta odigraće na stadionu “974” koji je napravljen od kontejnera.

Foto: blic.rs

Nije poznato da li će Katar do početka Mundijala 21. novembra menjati svoja pravila o ulasku u zemlju, ali to ne bi trebalo da mnogo utiče na reprezentaciju Srbije čiji igrači proteklih meseci bez problema nastupaju u najrazličitijim delovima Evrope i igraju međunarodna takmičenja. U svakom slučaju, ako se ovo pravilo ne bude menjalo, selektori bar nekih od 32 reprezentacije će morati da se i na to prilagode.

mondo.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments