Novosađane u Gradskoj koncertnoj dvorani očekuje Vasil Hadžimanov Bend sa gostima

Foto: KCNS

Vasil Hadžimanov Bend sa gostima nastupiće 18. februara od 20 časova, u Gradskoj koncertnoj dvorani, u Muzičko-baletskoj školi. Bend je više puta nastupio na Novosadskom džez festivalu koji je u organizaciji KCNS

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vasilove ideje o mešavini balkanskih tradicionalnih narodnih ritmova i melodija sa zapadnim, modernim muzičkim stilovima (jazz, funk, world music…) u autorskoj muzici predstavljaju sasvim autentičan i nov pristup fjužn i džez muzici. Te ideje su ga podstakle da osnuje ovaj bend davne 1995. godine, kada su po prvi put snimili svoju muziku i počeli da nastupaju uživo.

Prvi CD bend je izdao 2001. godine pod nazivom “11 Reasons for” i prvo izdanje tog albuma se rasprodalo za tri meseca.

U proteklih 15 godina, Vasil i njegovi muzičari su neprekidno nastupali s velikim uspehom svirajući njegove kompozicije na koncertima i jazz, rock i world music festivalima širom Evrope, u Japanu i drugim zemljama.

Bend je nastupao sa brojnim specijalnim gostima. Neki od njih su među najautentičnijim i najtalentovanijim muzičarima sveta, kao što su: Theodosii Spassov, Marko Đorđević, Toni Kitanovski, David Binney, Aleksandar Petrov, Bachar Khalife, Bisera Veletanlić, Brankica Vasić Vasilisa, Zafir Hadžimanov, Senka Veletanlić, Wikluh Sky, Samir Kurtov, Dado Topić, Rosen Zahariev, Hana Vučićević, Nigel Kennedy, Vlatko Stefanovski, Jelena Jovović, Jasna Jovićević…

Ulaznice za koncert mogu da se kupe na biletarnici Kulturnog centra Novog Sada ili rezervisati na broj telefona 062791120, 062791307.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti