Foto: Facebook/Bejzbol & softbol klub "Novi Sad"

Bejzbol i softbol klub „Novi Sad” početkom decembra počinje sa besplatnom školom bejzbola za sve devojčice i dečake do 13 godina starosti.

Bejzbol klub u Novom Sadu postoji već 15 godina sa tradicijom osvajanja kupova. Novi Sad je poznat i po tome što je iznedrio najviše članova naše bejzbol reprezentacije.

-Jedan od naših igrača bio je i u Holandiji na profesionalnom kampu. Jedna od prednosti ovog sporta je što se mnogo putuje- rekao je za NS Uživo Nikola Vučević, trener kluba.

Treninzi se održavaju u školi “Svetozar Marković Toza”, subotom od 18 časova i traju sat i po vremena. Na treninzima se upoznaju sa pravilima bejzbola i modifikovanim igrama uče ih ovom sportu.

Foto: Action Network

-Prednosti bejzbola su razvijanje celog tela, ali najviše koordinaciju oko-ruka. Takođe, i koncentraciji jer je bejzbol dosta statična igra i igra se oko dva i po sata, pa moraju da budu koncentrisani sve vreme- istakao je Vučević.

Trener ističe da u njihovom klubu nema diskriminacije i da devojčice do 16 godina igraju u istom timu sa dečacima.

-Besplatna škola počinje početkom decembra i trajaće do kraja marta. Ko odluči da se bavi ovim sportom nastavi da trenira kod nas, a to su obično svi. Tokom škole imaće priliku da igraju na turnirima u Beogradu i Hrvatskoj. Mi organizujemo i jedan od najvećih turnira u ovom delu Evrope za igrače do 15 godina u školi “Prva vojvođanska brigada” gde nam dolaze ekipe iz Austrije, Bugarske, Hrvatske- dodao je trener.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments