Foto: Grad Novi Sad
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić povodom praznika Ilindan posetio je liturgiji u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg na kojoj je svečano otvorena izložba Crvenog krsta i manifestacija Grom fest.

-Danas sam u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg, u ime gradonačelnika Grada Novog Sada, prisustvovao liturgiji, koju je služio Njegovo Preosveštenstvo vladika Damaskin, a povodom obeležavanja verskog praznika Ilindan, u sklopu, sada već tradicionalnog, Ilindanskog crkveno narodnog sabora, prepoznatljivog kao Grom fest. Nakon liturgije, svečano je otvorena izložba Crvenog krsta, kojom je predstavljen dugogodišnji rad ove organizacije.
Manifestacija Grom fest je najveća kulturna manifestacija ovog tipa u našem Novom Sadu, a svakako da ima dugu tradiciju, budući da je ovaj sabor prvi put održan pre 21. godinu, a povod je bio izgradnja hrama na Klisi – istakao je Đurić.

Foto: Grad Novi Sad

Đurić je naglasio da Grad Novi Sad podržva infrastrukturne i kulturne projekte i da će nastaviti da pruža podršku svim projektima koji doprinose kvalitetnijem i boljem životu sugrađan.

Foto: Grad Novi Sad

Zamenik gradonačelinka pozvao je sve sugrađane da u što većem broju prisustvuju obeležavanju ovog verskog praznika.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments