Foto: vojvodinauzivo.rs/Đorđe Radivojević
U sredu, 25. maja, sa početkom u 20h, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, održao se performans velikog broja muzičara u izvođenju čuvene muzičke kantate “Karmina Burana” nemačkog kompozitora Karla Orfa. 

Veliki broj okupljenih Novosađana uživao je u zajedničkom izvođenju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” i ansambla Opere SNP-a. U njihovom sastavu nalazila su se i dva hora koja su pratila izvođenje ove muzičke kantate, dečiji hor i čuveni solisti poput sopranistkinje Marije Jelić, tenora Aleksandra Tolimira i baritona Vase Stajkića. Predvodnik ansambla bio je maestar Aleksandar Kojić.

Foto: vojvodinauzivo.rs/Đorđe Radivojević

Muzički performans otpočeo je u 20.00 časova i završio nešto više nakon sat vremena. Kantata “Karmina Burana” otvorena je i završena pesmom Fortuna, koja kontektstualno određuje prostor ovog dela.

Veliki broj publike zauzeo je prostor iza Srpskog narodnog pozorišta i sa bočnih strana, dok je na platou, blizu izvođača ponajviše bilo publike najmlađeg uzrasta.  Zadovoljstvo publike pratilo je snažnim ovacijama ansambl i horiste, dok je zasigurno zadovoljstvo izvođača bio pogled na veliki broj ljudi koji su više od sat, pažljivo pratili izvedbu jedne od najznačajnijih muzičkih kantata “Karmina Burana”.

vojvodinauzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Lela
26/05/2022 08:20

Pa ne bih rekla da smo uživali, jer se ništa nije čulo. Umesto da slušam njih slušala sam žamor ljudi. Ozvučenje je bilo loše. Možda nisu očekivali toliki broj ljudi.

Sonja
26/05/2022 12:02

Kako da ne. Nikakvo Uživanje, samo razočaranje. Nista se nije čulo, ozvučenje je bilo katastrofa. Tresla se gora, rodio se miš.

Mira
27/05/2022 15:49

Pre nekoliko godina isto delo je izvođeno na trgu, što je bolje rešenje.