Foto: Umwelt

Temperature se i ovih dana kreću oko 38 stepeni. Prosečna dnevna potrošnja struje u prvoj nedelji jula 2021. godine iznosila je oko 5,72 miliona kilovat časova u Novom Sadu

Pojačano korišćenje klima u domovima, koje smo imali zbog tropskih temperatura u junu, dovelo je i do veće potrošnje struje u gradu.

Elektrodistribucija Srbije rekla je za naš portal da je prosečna dnevna potrošnja električne energije u junu 2021. godine u Novom Sadu iznosila oko 5,92 miliona kilovat časova, što je za 10,63 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Prosečna dnevna potrošnja struje u prvoj nedelji jula 2021. godine iznosila je oko 5,72 miliona kilovat časova u Novom Sadu, što je za oko 0,7 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Mateorolozi su najavili da nas i u narednim danima očekuju temperature koje se kreću do 38 stepeni.

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sloba
13/07/2021 10:16

Evo lepog istrazivanja za novinare, za koliko je povecan broj klima u odnosu na period od prosle godine? Kada jednu kucu zameni zgrada sa 50 stanova, a gradnja divlja po gradu, nije ni cudo da je skocila potrosnja.
 
Sa druge strane, jel smo svi platili struju uredno? Ako da- zasto se ne unapredjuje sistem, pa da se to ni ne oseti? To je recimo drugo novinarsko pitanje, pa pisite clanak sta ste otkrili.