Foto: Ustupljene fotografije

U sredu, 23. novembra, u prostoru Dunavskog parka u Novom Sadu počeli su pripremni radovi za održavanje sedme po redu manifestacije „Ledena šuma“ koja će ove sezone biti održana u periodu od 16. decembra do 15.januara.

Priprema terena u Dunavskom parku izvodi se u skladu sa svim dozvolama kao i tehničkim i bezbednosnim procenama za zaštitu prirode izdatim od Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.

Radovi u svojoj prvoj fazi obuhvataju izgradnju izolacione platforme na kojoj će biti postavljena gotovo cela infrastruktura potrebna za održavanje ove manifestacije. Zbog ovih radova moguće je povremeno zatvaranje delova pešačke staze u Dunavskom parku.
Usled aktuelnih mera i preporuka Vlade Republike Srbije za uštedu energije, manifestacija će ove godine biti postavljena u nešto manjem obimu pa će se tako centralno klizalište prostirati na 700 kvadratnih metara, umesto dosadašnjih 1300 a kružne staze za klizanje oko jezera u Dunavskom parku, ove sezone neće biti.

Tradicionalno, u sastavnoj ponudi „Ledene šume“ i ove godine naći će se mnoštvo raznovrsnih, besplatnih kulturnih, umetničkih i edukativnih sadržaja koji će posetiocima manifestacije biti predstavljeni u saletli Dunavskog parka kao i na centralnoj muzičko-scenskoj bini.

Foto: Ustupljene fotografije

Uz raznovrstan program, jedinstveni ambijent Dunavskog parka upotpuniće i Snežni grad, zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih zanatlija i umetnika kao i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Tokom prošlogodišnjeg održavanja, „Ledena šuma“ je u Novom Sadu okupila gotovo četrdeset hiljada posetilaca a sadržajima i programom je afirmisano više od pedeset izvođača koji su se na neposredan i zanimljiv način predstavili novosadskoj publici.

Program manifestacije kao i informacije o svečanom otvaranju biće predstavljeni uskoro.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Edison
24/11/2022 06:36

A štednja struje ????