Foto: smartlife.mondo.rs

Kompanija Lidl Srbija omogućila je svim Novosađanima i gostima Novog Sada koji voze električne automobile, potpuno besplatno korišćenje e-punjača na parkingu svoje prodavnice u novosadskom naselju Liman. Svoje električne četvorotočkaše, potrošači mogu puniti do sat vremena, „zelenom“ strujom jačine 24KW, dobijenom iz obnovljivih izvora.

– Kao odgovorno kompanija, svesna važnosti brige o životnoj sredini i klimi, Lidl Srbija se obavezala da sopstvene emisije ugljen-dioksida, smanji za 96% do 2030. godine u odnosu na 2019. Pružanje usluge besplatnog punjenja električnih automobila za naše potrošače u Novom Sadu je jedan od koraka koji činimo kako bismo ih podržali u donošenju održivijih odluka. Zajedno čak i ovim malim pomacima možemo pokrenuti velike promene za bolje sutra –  izjavila je rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija Martina Petrović.

Ne samo da električni automobili doprinose smanjenju emisije štetnih gasova, već je i struja kojom će se automobili puniti na parkingu Lidl prodavnice „zelena struja“, odnosno struja dobijena u potpunosti iz obnovljivih izvora.

Upotreba punjača za električne automobile na parkingu Lidl prodavnice na adresi Ive Andrića 16 potpuno je besplatna i dostupna na dva parking mesta i tri različita priključka koja daju 24KW struje – dva priključka sa direktnom i jedan sa naizmeničnom strujom, kako bi bili pokriveni svi tipovi vozila. Punjenje je dostupno tokom radnog vremena prodavnice, svakog dana od 08.00 do 22.00 časa.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Čeda
10/07/2022 11:21

Na limanu ima Lidl?