Foto: inexhibit.com
Novi Sad je imao svog predstavnika u Italiji, na 59-tom Bijenalu u Veneciji, Srbija je predstavljena izložbom „Hod sa vodom“ Vladimira Nikolića i kustoskinje Biljane Ćirić.

Kustoskinja Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Sanja Kojić Mladenov, bila je gostujuća na izložbi makedonskih umetnika, Monike Moteske i Roberta Jankuloskog na temu “Iskustvo pejsaža”.

Kustoskinja ističe da je na Bijenalu uvek dobar uvid u savremene umetničke scene koje se dešavaju u svetu, i naglašava da tada čitav grad postaje umetnički centar gde se prezentuje savremena umetnost.

– Na centralnoj izložbi na Bijenalu, koju rade odabrani selektor i selektorka, sa temom koje je bila usmerena na prezentaciju umetnica koje su bile nevidljive tokom istorije umetnosti. Izložba se sastoji od nacionalnih paviljnona, svaka država ima po jedan, Srbija je imala sreću da imamo paviljon u okviru Đardina gde se nalaze paviljni većine zemalja, kao i to da se paviljni nalaze po celoj Veneciji – istakla je ona.

Kustoskinji ovo nije prvi put da se pojavila na Bijenalu, prvi put je bila 2011. godine. Muzej savremene umetnosti Vojvodine bio je producent izložbe Raše Todosijevića.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments