Foto: Ilija Pejoski

Novosadski džez festival predstavlja svoje 24. izdanje koje će biti održano od 16. do 19. novembra na sceni “Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta. Uz brojne novitete, od scenografije, preko posebnog ambijenta na otvaranju, do odličnog programa

Pored četiri koncertna dana, uvertiru 24. Novosadskom džez festivalu predstaviće dodatni sadržaji. 14. novembra biće otvorena izložba Aleksandra Plačkova, nakon koje će biti održan koncert Ivana Švagera, a 15. novembar namenjen je deci i dečjim radionicama na „Trbini mladihˮ u Kulturnom centru Novog Sada, koje će držati Jovana Dobrijević i Jelena Dopuđ, tokom kojih će najmlađa publika kroz igru učiti o džez muzici i džez kulturi.

Ulaznice za koncertni program već su u prodaji na prodajnim mestima Gigstix-a. Ulaznica za jedan koncert iznosi 700 dinara, celovečernja 1000 dinara za 1,2. i 4. dan, za 3. dan 1500 dinara, a za ceo festival 3600 dinara.

Ovogodišnji džez festival predstaviće paletu isprepletanih muzičkih žanrova baziranih na džez muzici i neke od najpopularnijih sastava i svetski proslavljene muzičare regionalne džez scene. Moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez na scenu Srpskog narodnog pozorišta donose muzičari iz Srbije, Norveške, Francuske, Italije, Češke, Kanade, Austrije, Luksemburga, Litvanije, Švajcarske.

Celokupan program možete pogledati na https://novisadjazzfestival.rs/program/.

Humanitarni karatker Novosadskog džez festivala ogleda se u pomoći Aleksandri Dinić koja boluje od najagresivnijeg tumora mozga – Glioblastom WHO, gradus IV. Uplatom na žiro račun 160-6000001468223-53 , primalac HUMANITARNA FONDACIJA BUDI HUMAN – ALEKSANDAR ŠAPIĆ, BUL. MILUTINA MILANKOVIĆA 120D, 11070 NOVI BEOGRAD možete pomoći Aleksandri da se izbori sa ovom bolešću i obezbediti na taj način ulaznice za festival. U zavisnosti od toga da li želite da kupite ulaznicu za 1 koncert, za 1 dan ili za sve dane festivala, taj iznos upisujete na uplatnicu, uz svrhu uplate „Ulaznica/e za Novosadski džez festival“, dokaz o uplati pošaljete na humanijazz@gmail.com i potom dobijate ulaznice.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments