Foto: TONS/Aleksandar Milutinović

Novi Sad, grad koji nikada ne miruje. Nakon vrelog leta prepunog dešavanja sprema nam se jesen koja obećava odličan provod. Kulturna dešavanja i zabavni sadržaji u septembru su izuzetni, a svako će moći da izabere nešto prema svom ukusu i meri.

Pogledajte koja su planirana dešavanja u Novom Sadu za mesec septembar.

Novosadski noćni bazar 2. septembra na Ribljoj pijaci

Novosadski noćni bazar okuplja male proizvođače, umetnike i kreativce i nudi posetiocima priliku da se u večernjim časovima opuste i ugode sebi, kupujući neki ručno rađen proizvod i uživajući u gastronomskim specijalitetima. Bazar se održava svakog prvog petka u mesecu. Organizatori događaja zadržavaju pravo da usled loših vremenskih uslova promene datum održavanja Bazara.

Noćni bazarFOTO: TRG.PREDUZETNISTVA / FACEBOOK, Noćni bazar

Sve izmene i informacije u vezi programa možete pronaći na sajtu organizatora.

Otvorena kuhinja 24. septembra na Trgu republike

Otvorena kuhinja nastala je iz želje da se na otvorenom prostoru okupe stvaraoci najvećih gastronomskih delicija kako bi što veći broj hedonista imao priliku da ih degustira i u njima uživa. Najveštiji kuvari stavljeni su pred stvaralački izazov, a Novosađani, putnici namernici i slučajni prolaznici doživeće gastronomsko zadovoljstvo za pamćenje. Svi koji žele da kuvaju, prodaju svoje specijalitete, ali i da se beskrajno dobro zabave, dobrodošli su na ovaj jedinstveni događaj.

Program možete pronaći na sajtu organizatora.

Festivali:

Festival obnova od 1. do 4. septembra na različitim lokacijama u gradu

U toku četiri dana festivala, pogledajte čuvene digitalno remasterizovane filmove “Sjećaš li se Doli Bel”, “Valter brani Sarajevo”, “Bitka na Neretvi” , “Ko to tamo peva”, kao i film “Neka druga žena”. Takođe, imaćete priliku da u okviru takmičarskog programa dugometražnog igranog filma pogledate i filmove “Heroji radničke klase”, “Gejm”, “Ala je lep ovaj svet”, “Mrak”, “Ne igraj na Engleze”, “Heroji”, “Džem od Kavijara” i “Komedija na tri sprata”.

Festival obnovaFOTO: EVENTS / FACEBOOK
Festival obnova

Detalje festivala pogledajte na Fejsbuk stranici festivala.

“Green Love Festival” 2. septembra na Novosadskom sajmu

“Green Love Festival” od 2009. godine na svojim spektakularnim žurkama okuplja ljubitelje rejv muzike. U specifičnoj atmosferi, na različitim lokacijama publika ima priliku da uživa u vrhunskoj muzici renomiranih domaćih i stranih izvođača. Kotiran visoko na lestvici najprestižnijih elektronskih festivala, “Green Love” kampanjom #SAMOODGOVORNO potvrđuje svoj integritet i na prvo mesto stavlja dobar provod i ispravan stav.

Green-LoveFOTO: GREEN LOVE FESTIVAL / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
Green-Love

Detalje festivala možete pronaći na sajtu organizatora.

“Family Fest” 3. i 4. septembar u Kameničkom parku

“Family Fest” je porodično druženje za sve generacije u Kameničkom parku. Program manifestacije pruža mogućnost za kvalitetan boravak u prirodi kroz širok spektar aktivacija za sve generacije. Posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom muzičkom programu, takmičarskim igrama za decu, kvizovima za parove, vođenim turama, igrankama, aktivacijama za kućne ljubimce i mnogim drugim sportsko-rekreativnim aktivnostima za celu porodicu.

Program možete pronaći na sajtu organizatora.

“Cubo festival” 3. i 4. septembra u restoranu “Cubo”

Slaveći kraj letnje i početak zimske sezone, restoran Kubo svake godine u septembru mesecu organizuje “Cubo Fest”. Ovaj jedinstveni gastro festival restoranskog tipa, u bajkovitoj bašti restorana u Novom Sadu, okuplja doajene vinske scene različitih podneblja, koji se tog dana predstavljaju gostima, kako novitetima, tako i poznatim vinskim etiketama.

Vojislav Brajović, specijalni gost ovogodišnjeg CUBO festivala, nastupiće u nedelju 04. septembra u 21 čas uz klavirsku pratnju Dujina i posetiocima priuštiti zadovoljstvo kako čarolijom svog glasa, tako i izuzetnim glumačkim talentom.

Cubo festFOTO: CUBO.RESTORAN / FACEBOOK
Cubo fest

Detalje festivala pogledajte na Fejsbuk stranici restorana.

21114 – Film fest od 8. do 11. septembra na više lokacija u gradu

21114 – Film fest se održava na nekoliko jedinstvenih lokacija pod otvorenim nebom u najvećem delu Novog Sada – Novom naselju. U okviru festivala, koji je privukao velike simpatije publike, prikazuju se najaktuelnija filmska ostvarenja domaće i regionalne kinematografije, kao i nekoliko međunarodnih filmskih festivala, a sve u cilju višegodišnje inicijative da Novo naselje dobije Kulturni centar. Pored bogatog filmskog programa, kao i izložbi, tribina i radionica festival dodeljuje novonaseljski “Zlatni čep”, nagradu publike za najbolji kratkometražni film iz selekcije filmova izabranih sa konkursa.

Detalje festivala možete pronaći na Fejsbuk stranici organizatora.

Vremeplov – Festival animiranih sećanja o Novom Sadu 10. septembra u Dunavskom parku

Vremeplov je festival kulturno-istorijskih i ličnih sećanja na Novi Sad, predstavljenih sa drugačijeg umetničkog i kulturološkog aspekta kroz formu najnovijih medija, ali uz upoznavanje i upotrebu zaboravljenih formi. Inovativni, interaktivni, hipnotički projekat Vremeplov uključuje građane u festival koji je baziran na spoju različitih medija i umetničkih disciplina: fotografija, video, audio, animacija, sinemagraf, kolaž, performans, igre, arhitektura. Festival Vremeplov uključuje najširu publiku koja nije uključena u kulturno-umetnički život grada, ali kroz Vremeplov postaje deo umetničkog izražavanja i direktni konzument kulture.

Program festivala možete pronaći na sajtu organizatora.

Festival “Ukusi Vojvodine” 10. i 11. septembra u Limanskom parku

Festival “Ukusi Vojvodine” nudi jedinstvenu priliku da na jednom mestu i svim svojim čulima iskusite autentičnu Vojvodinu. Zato je ovo događaj koji pravi hedonisti ne smeju propustiti!

Ukusi VojvodineFOTO: UKUSI-VOJVODINE / FACEBOOK
Ukusi Vojvodine

Detalje festivala možete pronaći na Fejsbuk stranici organizatora.

Festival Infant od 10. do 13. septembra u Srpskom narodnom pozorištu

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra je međunarodni pozorišni festival koji predstavlja spoj nesvakidašnje pozorišne interpretacije, neklasičnog pristupa glumačkom izražavanju i modernog jezika teatra. Na njemu nastupaju alternativne trupe, studentska akademska pozorišta i najbolji predstavnici amaterskog pozorišta.

Detalje festivala možete pronaći na sajtu organizatora.

Takt fest od 15. do 18. septembra u Omladinskom centru OPENS

Takt fest je akustično kompozitorsko takmičenje, sa ciljem podrške mladim izvođačima i grupama kroz promociju autorske, akustične muzike. Pravo učešća na festivalu imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, a finalisti dobijaju video zapise pesama koje izvode. Pored takmičenja, na Takt festu održavaju se i radionice, predstave, cirkusni performansi, nastupi muzičara iz zemlje i inostranstva.

Detalje festivala možete pronaći na Fejsbuk stranici organizatora.

Novosadski Oktoberfest od 23. do 24. septembra na platou ispred Tržnog centra Promenada

Novosadski Oktoberfest okuplja najznačajnije pivare iz Srbije i regiona, kao i veliki broj muzičara. To je manifestacija u slavu piva, pereca, kobasica, dobre muzike i odličnog raspoloženja.

Gradskeinfo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments