Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Bliži se Veliki petak i Uskrs, pa su tako pijačne tezge na Ribljoj i Limanskoj pijaci postale ispunjene jajima. Mogu se naći i kokošija, guščija, ćureća, prepeličja jaja.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na novosadskim pijacama cene variraju. Najskuplja jaja su na Ribljoj pijaci, gde se cene kreću od 18 do 20 dinara, što znači da će vam za najmanje 20 jaja biti potrebno 400 dinara. Tih 20 dinara po komadu treba izdvojiti za bela jaja, koja su sve popularnija za uskršnje praznike, jer se bolje farbaju.

Limanska pijaca je znatno jeftinija. Mogu se naći jaja od 13 do 20 dinara. Prodavci naglašavaju da se cene razlikuju samo zbog veličine jaja.

Na šarenim tezgama možete naći i različite boje za ukrašavanje, sličice i nalepnice. Tu su i intenzivne ruske boje na Limanskoj pijaci. Mogu se naći i uskršnje čokoladne zeke, jaja, bombone.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U piljarnicama i manjim prodavnicama komad jaja košta 18 dinara, dok u većim lancima supermarketa 30 jaja u paketu košta 359 dinara, što znači da jedno jaje ima cenu od 11,99 dinara. Međutim, u nekim marketima 10 jaja može se naći i po ceni od od 149 dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments