Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Najlepše su kuće u kojima ima cveća. Oplemeniće vaš prostor, a još su i naši stari da cveće utiče na ljude i zdravlje. Ono može smanjiti stres, prečistiti vazduh, sprečavati dejstvo prašine, širiti prijatan miris, zračiti pozitivnu energiju, a sve to su potvrdila brojna istraživanja. 

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Zato je za vas NS Uživo obišao “cvećare na otvorenom”, ili ulične prodavce cveća, a kupovina cveća kod njih ima brojne prednosti. Jedna od njih- pomažete ljude koji vredno prave buketiće koji krase vaš dom. Takođe, vaš novčanik ništa neće boleti jer je cveće kod ovih divnih, vrednih žena pristupačno svima.

Kod podzemnog prolaza u centru grada, kod Bazara, svakodnevno stoje žene koje prodaju sveže cveće, lavandu, venčiće za vrata ili kosu, kao i suvo cveće koje može mesecima stajati na vašem stolu.

Lavanda je dostupna i u centru grada, ne samo na obodima grada i prigradskim naseljima; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Možete pronaći suncokrete, lavandu, japansku ružu, različite bukete od raznovrsnog cveća…

Tri suncokreta možete kupiti za 100 dinara, lekovito smilje košta 300 dinara, dok su ruže 200 dinara. Vezica lavande dostupna je za 200 dinara, dok za ruzmarin treba izdvojiti 100 dinara. Cene ukrasnih venčića za vrata ili kao ukras na kosi, variraju od veličine- 400 dinara koštaju manju, dok za veće treba izdvojiti 500 dinara.

Cene venčića variraju od njihove veličine; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ako danas prolazite centrom, setite se naše priče i posetite neku od ovih žena. Vaša kuća ili stan odisaće svežinom, a vi ćete se osetiti kao da ste uradili pravo herojsko delo.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments