Foto: Anxiety.org

Ne znate šta da kuvate za predstojeći vikend? Evo dva naša predloga za pravi vojvođanski ukusni ručak

LALINE POHOVANE SVINJSKE ŠNICLE

Sastojci:

Svinjske šnicle 800 g
Sveža jaja 4-5 komada
So 5 g
Brašno 4-5 kašika
Prezla 300 g
Ulje ili mast za rženje ½ l

Za dekoraciju: svež peršun 1 list

Za pire prilog:

Krompir 600 g
Margarin 30 g
Mleko 1 dl
So 1.5 kafena kašičica

Priprema:

Šnicle
Izlupajte meso, posolite, uvaljajte u brašno, zatim u dobro umućena jaja i na kraju u prezle
Spustite ga u vrelu masnoću i pecite. Kada meso dobije lepu zlatnu boju, okrenite ga na drugu stranu. Izvadite meso iz masnoće i stavite ga na salvetu da se ocedi na par minuta, pa ga zatim stavite u posudu sa poklopcem i tako ga držite do serviranja.

Pire

Krompir oljuštite, nalijte hladne vode da prekrije krompir, dodajte so i stavite da se kuva otprilike 30 minuta. Kuvan krompir dobro ocedite da ne ostane nimalo vode, zatim ga bez ikakvih dodataka izgnječite presom za gnječenje krompira ili viljuškom ako nemate presu

Kad ste dobro izgnječili krompir, tek tada dodajte komad margarina ili maslaca i vrelo mleko. Dobro izmešajte pire krompir žicom ili mikserom da se sjedini i nema grudvica i odmah ga poslužite kao prilog

Način posluženja:

Mekano i sočno parče pohovanog mesa uz fini krompir pire ukrašen zelenim listom peršuna, idealno je poslužiti za nedeljni ručak.

Za ovo jelo potrebno je 60 minuta a servira se za 4 osobe.

Za one koji poste kao predlog donosimo recep za pripremu ukusne rečne ribe

Foro: vojvodjanskirucak
SMUĐ NA SREMSKI NAČIN

Sastojci:

Smuđ 1.5 kg ili 4 fileta
Belo vino 1 dl
Čeri paradajza 500 g
Beli luk 4 čena
Ruzmarin 1 g−rančica
Krupna so 10 g
Svež list peršuna 1 vezica

Priprema:

Smuđa očistite od škrge, krljušti i utrobe, potom ga dobro operite , napravite marinadu od belog luka, ruzmarina, peršunovog lista i belog vina. Opranu i posušenu ribu posolite krupnom solju i prelijte marinadom. Mariniranu ribu ostavite u marinadi 2 sata

Uzmite alu foliju i pek papir i na njih stavite mariniranu ribu i čeri paradajz, zatim to stavite u pećnicu na 210oC, na 20 minuta. Posle dvadeset minuta pleh s ribom izvadite i uklonite foliju i pek papir, pa sve još malo prelijte viškom marinade.

Način posluženja:

Ribu poslužite toplu uz kuvani krompir s blitvom

Foro: vojvodjanskirucak

PRIJATNO!

nsuživo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments