Foto: lepolice.com

Tokom letnjeg perioda godine redovna nega lica je od izuzetne važnosti kako bi ona ostala zdrava i blistava. Pored kućne nege koja podrazumeva čišćenje i toniranje kože, kao i negu odgovarajućom kremom, koži lica je potrebno posvetiti dodatnu pažnju

Kako za NS Uživo ističe kozmetičarka Valentina Tankosić pored standardnog tretiranja kože lica, tokom toplog perioda godine neophodan je i SPF tokom dana kako bismo izbegli fotostarenje kože i pojavu hiperpigmentacije.

-Hidratacija kože je najbitnija tokom letnjih dana i ona podrazumeva upotrebu preparata koji sadrže humektanse koji čuvaju vlažnost kože.Trebalo bi birati preparate koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu, kolagen, kao i vitamin C ili E, koji su i odlični antioksidansi, jer štite kožu od starenja i utiču na ublažavanje hiperpigmentacije. Tokom leta bi trebalo izbegavati preparate na bazi ulja, kiselina, kao i jaku šminku, koja je i komedogena i dovodi do pojave akni – ističe kozmetičarka.

Foto:lavie.rs
Svaki tip kože zahteva adekvatnu negu tokom leta

Nije na odmet podsetiti se informacije o tipovima kože jer od njega zavisi na koji način ćete ga negovati. Svaki tip kože zahteva drugačiju negu i posebne preparate.

-Kada je u pitanju masna koža temelj nege je čišćenje lica, jer sunčevi zraci u kombinaciji sa toplim i vlažnim vazduhom dovode do aktiviranja lojnih žlezda koje luče serum više nego inače. To može izazvati pojavu bubuljica i akni. Što se tiče suve kože, kod tog tipa najčešće može doći do pojave perutanja kože, pa je navažnije obratiti pažnju na hidrataciju – kaže Valentina.

U vrelim danima tretmani lica će proporoditi vaše lice

Vreo vazduh u kombinaciji sa sunčevim zracima i visokom vlažnošću vazduha dovodi do aktiviranja lojnih žlezda koje luče sebum (izlučevina lojnih žlezda) više nego inače. Posledice toga su začepljene pore, masna koža i akne. Tretmani lica su neophodni tokom čitave godine, s tim da se vrsta tretmana prilagođava godišnjem dobu.

Foto: salonlotos.co.rs

-Leti je moguće raditi sve tretmane hidratacije kože, tretman čišćenja lica, kao i razne masaže. Tokom hladnijih dana fokus je više na rešavanju raznih problematika na koži, pa se mogu raditi i invazivniji kozmetički tretmani kao što su hemijski pilinzi, tretmani Dermapenom – ističe ona.

Takođe, hidratacija je od izuzetne važnosti tokom letnjih meseci, kako za celo telo, tako i za kožu. Tokom cele godine je poželjno piti dosta vode u toku dana, a leti je poželjno i povećati unos vode u organizam. Pored toga što voda pomaže da se rashladite u vrelim danima, ona pomaže i koži da ostane meka i zdrava.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments