Foto: aktuelnosti.us

Međunarodni dan ljudskih prava obeležava se danas, na dan kada je 1948. godine Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, a ove godine pod motom “Dostojanstvo, sloboda i pravda za sve”.

U poruci povodom dana ljudskih prava, generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je zemlje članice, civilno društvo, privatni sektor i ostale da stave ljudska prava u središte svojih napora kako bi se zaustavili “današnji štetni trendovi”.

Tim povodom, danas sa početkom u 17.00 časova u prostoru Železničke stanice u Novom Sadu (gornji nivo), biće otvorena izložba plakata “Tolerancija”, slavnog dizajnera srpskog porekla – Mirka Ilića.

Na izložbi će biti predstavljeno 28 plakata najuticajnijih savremenih grafičkih dizajnera iz celog sveta koji su se odazvali pozivu Mirka Ilića, renomiranog grafičkog dizajnera i ilustratora iz Njujorka, da kreiraju plakate na temu tolerancije, sa zadatkom da plakati sadrže reč tolerancija ispisanu na njihovom maternjem jeziku.

Suština projekta jeste prezentacija izložbe u javnim prostorima, na ulicama i trgovima, a ne u galerijama, sa idejom da bude dostupna svim građanima, kako bi se ukazalo na značaj poštovanja prava i dostojanstva svakog pojedinca.

nsuzivo.rs/Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments