Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Povodom informacije koja se pojavila u javnosti o smanjenom broju studentskih kredita za ovu školsku godinu, Ministarstvo prosvete je izdalo saopštenje za sve studente koji su konkurisali za ovaj vid podrške da će ona biti obezbeđena u istom obimu kao i prethodnih godina.

Nakon objavljene preliminarne liste i juče usvojenog budžeta Republike Srbije za 2023. godine, ministar je izdao nalog komisiji za kredite da u hitnom zasedanju objavi proširenu preliminarnu listu do srede 14. decembra 2022. godine, u skladu sa uvećanim finansijskim sredstvima i u skladu sa zakonskom procedurom.

– Prioritet Ministarstva jesu učenici i studenti i podrška njihovom obrazovanju. Drago mi je da novim budžetom održavamo kontinuitet i u dodeli
stipendija i kredita koji je važan za celokupno društvo – rekao je ministar prosvete Branko Ružić i dodao da su sve aktivnosti prethodnih godina bile
usmerene u tom cilju.

On je dodao da se intenzivno radi i na povećanju smeštajnih kapaciteta u studentskim domovima.

– Pored uvećanih mesečnih iznosa za stipendije i kredite, intenzivno radimo na pripremi projekata kojima ćemo povećati smeštajne kapacitete i uslove u studentskim domovima, a predstoje nam velika ulaganja u izgradnju i opremanje fakulteta – rekao je ministar.

Telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments