Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Novosadska cvetna pijaca dugi niz godina velika je razonoda za sve ljubitelje cveća i hortikulture, kako mlađima tako i starijima.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas smo posetili pijacu da vidimo kakva je atmosfera i šta to sve ima u ponudi. Pravi je prolećni dan pa je tako i velika posećenost na platou ispred Spensa, a evo šta su nam rekli izlagači, ali i posetioci:

-Redovno posećujemo cvetnu pijacu i pazarimo. Obožavamo da dođemo ovde, pogotovo kad je lepo vreme, uglavnom zbog cveća, ali ima i drugih stvari, kolača, sokova i slično. Sad smo kupili žalfiju i jasmin za kuću, ali i beli luk za pripemu jela- rekla je za naš portal jedna sugrađanka.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Često oni koji slučajno naiđu odluče da se zadrže. Oduševe se ponudom pa onda nečim sebe i počaste, kažu ko jednom dođe na cvetnu pijacu, sigurno će se ponovo vratiti.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Sve mi je jako lepo, i sobne biljke, ali i ove za baštu. Trenutno je baš veliki izbor biljaka. Trenutno želim da kupim dan i noć, pošto to cele zime cveta, takođe tražim i afričke ljubičice, ali ih nema- istakla je druga sugrađanka.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Od ljubičica, muškatli, zimskih ruža, do kaktusa i četinarskog zimzelenog drveća, sve to možete pronaći na ovom mestu. Ljubitelji kaktusa će sigurno pronaći nešto za sebe, njihova cena kreće se od 200 do 400 dinara. Takođe, možete na istoj tezgi pronaći i ukrasne bundeve i uneti jesenji duh u svoj dom. Njihova cena iznosi 100 ili 150 dinara u zavisnosti od veličine. Sve u svemu, za svakog ponešto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments