Foto: printscreen

Od danas se naplaćuje putarina za auto-put Smokovac-Mateševo. Saobraćaj prioritetnom deonicom auto-puta je prvih sedam dana bio besplatan.

Prostornim planom definisano je da na auto-putu od Bara do Boljara bude izgrađeno ukupno 11 benzinskih pumpi, u okviru kojih će biti parkinzi, informativno-turistički punktovi, služba prve pomoći.

Na izlaznom delu benzinske stanice biće postavljeni posebni servisi za popravku putničkih automobila i teretnih automobila i autobusa, kao i šlep služba i zaklonjeni parking za havarisana vozila.

Prioritetna deonica auto-puta je dugačka 41,5 kilometara, ima 20 mostova na glavnoj trasi i devet na rampama petlji, dva nadvožnjaka, osam podvožnjaka, 7,2 kilometra betonskih zidova i 16 dvocevnih tunela. Deonica ima četiri petlje, sa naplatnim rampama, na kojim se ostvaruje veza auto-puta sa postojećim stanjem, a to su – Smokovac, Pelev Brijeg, Veruša i Mateševo. Maksimalna brzina kretanja ograničena je na 100 kilometara na sat.

Inače, putarina za motore iznosi 1,5 evra (175 dinara), za putnička vozila 3,5 evra (oko 400 dinara), a za kamione i autobuse 17 evra (oko 2.000 dinara).

alo.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments