Foto: Anna Moskvina/shutterstock

Na sajtu Ministarstva trgovine objavljeno je koliko će koštati gorivo narednih nedelju dana.

Od danas u 15 časova do narednog petka cena litre evro dizela koštaće 197 dinara, a benzina 175 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine.

Ministarstvo obaveštava privredne subjekte koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kada je prošlog petka Ministarstvo trgovine objavilo maksimalne maloprodajne cene goriva, otvorilo se pitanje zašto je dizel poskupeo za nešto više od 11 dinara po litru dok je benzin zadržao cenu iz prethodne nedelje, kada se oba derivata proizvode iz sirove nafte čiji se skok na berzama ovih dana intenzivno prati.

Cena sirove nafte otišla je u nebesa kad je počeo rat u Ukrajini, ali je potom pala. Ali, cene na pumpama ostale su rekordne. Ko se koliko ugrađuje u gorivo koje točimo i gde je razlog ovako visoke cene, pokušao je da utvrdi Dojče vele u svojoj analizi.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Miki
01/04/2022 20:29

Lopovluku nigde kraja,a tako nam i treba automobili se i dalje voze da nemoze ulica da se pređe od automobila kao da je gorivo 100 dinara.Ma samo neka ljuste treba da košta i 300 dinara ma samo udri po narodu