Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Po osvajanju titule Evropske prestonice kulture, u oktobru 2016. godine, pristupilo se realizaciji niza projekata kulturne infrastrukture, a koji uključuje i Kreativni distrikt, nekadašnju Kinesku četvrt, koji obuhvata 13 objekata. Ovo će postati novo mesto za okupljanje mladih, a napuštene fabrike, mlinovi i ostale prostorije, biće rekonstruisani u mesta za kulturu. Cilj je da se mladim umetnicima, zanatlijama i mlađim generacijama približi umetnost i napravi nova kreativna scena.

U okviru prve faze rekonstrukcije prostora nekadašnje fabrike “Petar Drapšin”, na tom delu Limana uređene su javne površine i kompletno je obnovljena infrastruktura.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na red je došla i rekonstrukcija “Objekta 8”, a tender je bi planiran do 1. aprila. Grad Novi Sad Posao je potpisao ugovor o sanaciji i revitalizaciji sa grupom ponuđača iz Novog Sada koju čine Intec, A.R.J. Technology i Neo inženjering.

U okviru ovog objekta biće pet muzičkih studija, koji će biti povezani pasažom, prateće prostorije i klub koji će imati salu površine veće od 200 m2, bar, toaleti. Na galeriji “Objekta 8” biće kreativna radionica.
nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments