Foto: nsuzivo.rs

Broj novoobolelih od Covid-19 infekcije u AP Vojvodini i dalje opada, a istovremeno se smanjuje i broj pacijenata koji se od te infekcije leče u za to predviđenim ustanovama u pokrajini.

U Кliničkom centru Vojvodine (КCV) u Novom Sadu se, tako, od Covid 19 infekcije u ovom trenutku leči 35, a u Opštoj bolnici u Pančevu 77 pacijenata. Od toga, u КCV su na mehaničku ventilaciju priključena dva, a u pančevačkoj bolnici jedan pacijent.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 “Novosadskog sajma”, predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom, nalazi se 39, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Junaković” u Apatinu 31 pacijent.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, od Covid-19 infekcije leči se sedmoro dece i sva ona su u dobrom opštem stanju.

U cilju otkrivanja i lečenja svih obolelih i konačne pobede nad epidemijom virusa Covid 19, na teritoriji cele AP Vojvodine, a posebno u južnom Banatu, i dalje se sprovodi intenzivno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments