Foto: Goran Šurlan/RAS SRBIJA
Jesenji raspust za sve đake u Srbiji počeo je u ponedeljak 8. novembra i trajao je do petka 12. novembra, tako da su oni od danas ponovo u školskim klupama. 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da je najpraktičnije bilo produžiti školski raspust za tri dana i dodao da će ti nastavni dani biti nadoknađeni.

– Da li intenziviranjem rada, da li nekim radnim subotama, da li produženjem školske godine, što je po meni krajnja varijanta – rekao je Ružić za televiziju Hepi.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prošle nedelje je saopštilo da će se od 15. novembra kombinovani model nastave primenjivati u srednjim školama u tri lokalne samouprave, Beogradu, Nišu i Veliko Gradište. U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Kako je odlučeno, u Vojvodini će prvo polugodište u školama biti završeno 24. decembra.

Tim za škole apeluje na primenu i drugih mera ograničavanja okupljanja i strogo poštovanje svih drugih propisanih mera prevencije i suzbijanja kovid-19 kako bi odluka o produženju jesenjeg raspusta dala efekat na smanjenje obolevanja od kovid-19 u školskom uzrastu i opštoj populaciji.

Odluku o produžetku jesenjeg raspusta doneo je Krizni štab, 4. novembra, zbog povećanog broja dece u školskom uzrastu zaraženih virusom kovid-19.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Učenik Srednje Škole
16/11/2021 07:48

Trebaju sve škole u SRB krenu 24dec na raspust a ne samo u Vojvodini