Foto: slon.pics
Česi od sledeće nedelje više ne moraju da pokazuju potvrde o vakcinaciji u restoranima, sportskim i kulturnim događajima, uprkos rekordnom broju ljudi zaraženih korona virusom, rekao je premijer u sredu

Od novembra 2021, samo vakcinisani Česi i oni koji su preživeli kovid imali su pristup barovima, restoranima, hotelima i drugim uslugama u poslednjih šest meseci.

– Vlada će od 9. februara ukinuti obavezu polaganja potvrde o vakcinaciji ili dokaza o bolesti za ulazak u restorane, kulturne, sportske i slične manifestacije – rekao je novinarima premijer Petr Fiala.

On je dodao da ostaje obaveza nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i ograničenje broja učesnika na većim skupovima.

Češka je u utorak prijavila rekordan broj, 57.195 zaraženih. Nakon ovog povećanja, ukupan broj zaraženih od početka pandemije porastao je na 3,1 milion, sa više od 37.000 mrtvih.

Ali broj pacijenata u češkim bolnicama polako raste i samo 2.653 je hospitalizovano u utorak, što je manje od više od 9.500 u martu 2021.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments