Foto: nsuzivo.rs

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić izjavio je jutros da je više institucija, stručnjaka, psihijatara, psihoterapeuta, doktora donelo odluku da se deca u sredu vrate u beogradsku Osnovnu školu “Vladislav Ribnikar”, ali da u narednom periodu neće biti nastave.

“Struka je ta koja se pitala. Struka je predložila da je sada najbolji momenat za povratak dece u neke redovne tokove, njihove rituale, dnevne aktivnosti… Naravno da to neće biti nastava, naravno da to neće biti ni provera znanja. U narednom periodu je planirana podrška deci”, rekao je Pašić za televiziju Prva.

Naveo je da su te podrške počele od petka sa nastavnicima, a potom i roditeljima i decom.

“Jednostavno se videlo da je deci neophodna podrška. Roditeljima i zaposlenima takođe. Ova dva dana su predviđena za one kojima je potreban produženi boravak, a od srede će moći svi oni koji budu želeli. Ovo ništa nije obavezno”, kazao je pomoćnik ministra.

Naveo je da bi bilo dobro da deca dođu na razgovor u sredu, ali da ih ne treba forsirati i da treba proceniti kada je najbolji trenutak.

Komentarišući zahteva Saveta roditelja da se deca premeste u drugu školu, Pašić je naveo da su stručnjaci procenili da za sada to nije potrebno, ali da će se o tome još razgovarati.

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je u nedelju neopozivu ostavku na tu funkciju.

(Telegraf.rs)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments